ranko_ajdinovicRođen sam u Karlovcu na dan zaljubljenih u ponedjeljak 1983. Godine. Slikanje mi predstavlja istinsko zadovoljstvo i radost. Moj prvi susret izlaganja likovnog rada pred publikom kao i ljubav prema samom kreativnom stvaralaštvu, javlja se već u djetinjstvu.

Bilo je to tamo negdje sredinom devedesetih, kada sam igrajući košarku na tjelesnom odgoju iščašio obje ruke, te s takvim rukama, ne želeći otići doktoru dok ne završi likovna nastava, naslikao sliku koja je završila na grupnim školskim izložbama. Od tada pa jedan životni period, tražim se u drugim sferama života, sve do 2008. godine kada zahvaljujući dragome Bogu počinje moje aktivno i po nadahnuću umjetničko stvaranje.

Najčešća tehnika koju koristim je akril, a stilovi mojih slika su apstraktni – suvremeni, jer mi kao takvi, bez klišeja, dopuštaju da slikam iz srca te da u punom svjetlu izrazim svoju unutrašnjost.

Početak izrade a posebice pogled na završenu sliku, ispunjava me zadovoljstvom i ushićenjem, što bih isto volio da doživi i promatrač moje slike.

 

Ukoliko želite biti u toku sa mojim slikarskim razvojem, novonastalim umjetničkim slikama i izložbama prijavite se na newsleter listu

 

Dosadašnje izložbe:

Samostalna izložba 2015 Poslovni centar Zavrtnica, Zagreb
Kunstbunker art festival, Duga Resa, 2013
Instalacija “Sve je unutra”, Nepokoreni grad art festival, Karlovac, 2013
Izložba “Ciklus svjetlosti”, 2013, Knjižnica Voltino, Zagreb
Izložba “Ciklus svjetlosti”, prosinac 2012., Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić, Karlovac
Izložba, kolovoz 2012., Knjižara RiBook, Rijeka
Instalacija ” Čovjek svjetionik “, srpanj 2012., Šetalište dr. Franje Tuđmana, Karlovac
Izložba “Promjene”, travanj 2012., Galerija Studentskog centra, Karlovac