Najava za nadolazeću instalaciju ” Iza granica ”

” Pridružite se postavljanju interaktivne instalacije Iza granica karlovačkog autora Ranka Ajdinovića koja će se održati na šetalištu Dr. F. Tuđmana u utorak, 27. listopada od 18:00.

Postavljanje instalacije popratiti će ambijentalni zvukovi novog karlovačkog projekta Covenless koji se naslanja na naslijeđe electro dronea i ambijentalnog cascadian blacka.

Pozivamo građane da poprate postavljanje instalacije te se uključe u ovaj umjetnički projekt/proces.
—————
>>> Iza granica <<<

Interaktivna suvremena umjetnička instalacija Iza granica ranka ajdinovica

Iza granica novi je rad karlovačkog autora Ranka Ajdinovića kojim odlazi iz sfere materijalnog/linearnog u sferično razmišljanje i poimanje. Instalacija omogućuje publici interakciju i poziva da se samostalno uključi u promišljanje umjetničkog rada. Što se nalazi iza granica svjesnog, razuma, iza granica života ili prostora koji nas okružuje moći će se propitati i kroz direktno sudjelovanje u djelu. Instalacija ujedno otvara i novi, autonomni mikroprostor koji se nalazi unutar “stvarnog svijeta” čiji je istovremeno i dio, ali i zasebna cjelina u koju se može povući u kontemplaciju.

Umjetnik želi propitati interakciju malih ljudi u javnom prostoru na način kroz koji se može na različite načine sudjelovati u samom djelu: ostavljajući ili pišući poruke, dodirajući rad, fotografirajući i objavljivati fotografije na društvenim mrežama.

>>> 404 (Not Found) <<<

Postavljanje instalacije Iza granica dio je programa intervencija u javnom prostoru pod nazivom “404 (Not Found)“ koji unutar Hibridnog grada organizira KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj.

Projekt Nova kultura – Hibridni grad 015. provodi se uz potporu Zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Karlovačke županije. “