Izloža Ciklus svjetlosti otvorena je 3.12. i može se pogledati u prostorijama Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić, Karlovac do 15.12.2012.
Za ovu izložbu pripremio sam ciklus slika ” Svjetlo koje nosiš u sebi ” u 12 varijacija kao i jednu sklupturu pod istoimenim nazivom.
Poruka izložbe i slika je da ukaže svakom gledaocu slike da je upravo on taj o kojem slika govori, te da ga potakne na razmišljanje, a samim time i djelovanje.

Ciklus svjetlosti započeo je otprilike u ovo doba prošle godine kada sam, družeći se sa plesnim kolegama na zidu jednog ugostiteljskog objekta, ugledao minijaturnu fotografiju svjetionika. Istog trenutka dobivam ideju – viziju kako da napravim priču kroz sliku koja će pričati o čovjeku svjetioniku. Proces stvaranja bio je sljedeći.

Prvo je nastala slika “Svjetlo koje nosiš u sebi- varijacija1“ . Zatim, nekoliko mjeseci kasnije, kroz pruženu mogućnost izlaganja na karlovačkoj Promenadi, po nadahnuću dolazim do nove vizije-ideje. Izrađujem istoimenu sklupturu koja ima identičnu poruku, samo ovaj put na jasniji odnosno vizualno – trodimenzionalno shvatljiviji način.
Zamisao slike i sklupture je da svakom gledaocu, kao pojedincu, prenese poruku da je upravo on taj o kojem naziv slike govori, te da ga kao takav potakne na razmišljanje.